menu
Word Lid
De aantrekkingskracht van het opengrenzenbeleid

Tijdens de juli-sessie in het Europees Parlement kwam Gerolf Annemans tussen om het EU-establishment nogmaals te wijzen op de aantrekkingskracht van het Europese opengrenzenbeleid. De zomer was amper begonnen en de Middellandse Zee werd opnieuw het toneel van de dodelijke migratiepolitiek van de meerderheid in het Europees Parlement die keer op keer voor het Europese opengrenzenbeleid stemt en dus een verpletterende verantwoordelijkheid draagt.

Dat EU-establishment is ook verantwoordelijk voor de dubbele aantrekkingskracht van het asielbeleid en de open grenzen. De sociale bescherming en gezondheidszorg in Europa, enerzijds, en het perverse asielsysteem met open grenzen, anderzijds, vormen samen de reden dat de situatie uit de hand is gelopen en heeft geleid tot een open uitnodiging aan de hele wereld om naar Europa te komen.

De meerderheid van het Europees Parlement is verantwoordelijk voor het veel te grote aantal doden dat ook deze zomer weer zal vallen in de Middellandse Zee. We moeten een einde maken aan het automatisme van de open grenzen om de aantrekkingskracht weg te nemen”, aldus Gerolf Annemans.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF